Ana Sayfa
Bölüm
Bölüm Başkanından

BÖLÜM BAŞKANINDAN

Sevgili öğrenciler;

Matematik doğru düşünme sanatıdır. İnsanın doğru düşünmesini, analiz ve sentez yapabilmesini sağlar. Analitik düşünmeyi ve model kurma yeteneğini geliştiren, sistematik hata yapmayı önleyen evrensel bir dil olma niteliği gösteren temel bir bilim dalıdır. Matematik, yeni bilgilerin toplanmasını, toplanan verilerin düzenlenmesini, yorumlanması ve doğru olarak açıklanmasını sağlar. Bu yönüyle bütün fen ve sosyal bilimlerin matematiğe ihtiyacı vardır.

İşletme, ekonomi, astronomi, fizik, endüstri ve mühendislik gibi bilimlerin temeli olan matematik kendi içinde de birçok uygulama alanına sahiptir. Mühendislik problemlerinde kullanılan sayısal çözümleme, sosyal hayatın önemli araçlarından olan olasılık ve istatistik, son yıllarda gittikçe önemi artan, finans ve sigorta matematiği bunlardan ilk akla gelen temel başlıklardır.

Bölüm olarak amacımız, kendisi ve ülkesi için hedef ve idealleri olan, doğru düşünme yeteneği gelişmiş, kendine güvenen, bilgi üreten, özgün ve estetik değerlere sahip ve temel matematik bilgisi ile donatılmış bireyler kazandırmaktır.

Bölümümüz; öğrencilerine verdiği temel, teorik uygulamalı matematik derslerinin yanı sıra, sunduğu seçmeli dersler yoluyla öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçtikleri teorik veya uygulama alanlarında yetişmelerine yardımcı olmakta ve bilgisayar derslerimizin işlendiği bölümümüze ait donanımlı bilgisayar laboratuvarımızda, güncel paket programlarını kullanabilme, pek çok programlama dilinde çalışmalar yapılabilme imkanı sunmaktadır.

Öğrencilerimiz Erasmus aracılığı ile, anlaşmalı olduğumuz yurt dışı üniversitelerde, öğrenimlerinin bir süresini geçirebilmekte; Farabi ve Mevlana değişim programları ile farklı üniversitelerde belirli sürelerde öğrenim görmekte ve çalışmalar yapabilmektedirler.

Çok nitelikli bir akademik kadrosu olan ve araştırmaya çok önem veren bölümümüz, ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) kapsamında diğer üniversiteler için de öğretim üyesi yetiştirmektedir. Ayrıca bölümümüz, ülkemizdeki matematik bölümleri arasında, ulusal akreditasyon kuruluşu olan FEDEK tarafından akredite edilmiş olup, uluslararası standartlara sahip sayılı matematik bölümlerinden biridir.

Mezuniyet sonrası, lisansüstü eğitim yapabilecek donanıma sahip olan öğrencilerimizden isteyen yüksek lisans ve doktora yapabilmekte ve üniversitelerimizin değişik birimlerinde akademisyen olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz pedegojik formasyon dersleri alarak öğretmenlik hakkı da elde edebilmekte, bankalarda hesap uzmanlığı, özel ve kamu kuruluşlarının bilgi işlem merkezlerinde, Ar-ge merkezlerinde matematikçi olarak görev alabilmektedir.

Sevgili öğrenciler;

Bölüm ve üniversitemizin eğitim-öğretimi ile ilgili veya gelişiminize katkı sağlayan diğer imkanlarından yararlanabilmek için bilinçli, dinamik, sosyal, ilgili ve meraklı olmanız gerektiğini vurgulamak istiyor, öğrenim hayatınızda başarılar diliyor, sevgilerimi sunuyorum 

                                                             Matematik Bölüm Başkanlığı