Ana Sayfa
Bölüm
Tarihçe

Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Matematik Bölümü 1992 yılında Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüzde 12 Profesör, 7 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi ve 5 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplamda 28 öğretim elemanı hizmet vermektedir. Matematik bölümü öncelikli olarak matematiğin bütün alanları için iyi bir temeli hazırlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bunun yanında temel matematik bilgisine ve bağımsız düşünme yeteneğine sahip, problemleri tahmin edebilen ve bunlara çözümler üretebilen ve farklı bakış açılarından problemlere yaklaşabilen, özellikle arı ve uygulamalı matematik alanlarında çalışmalar yapabilen bilim adamlarının yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Bölümümüz 1993 yılından itibaren birinci öğretim programına öğrenci almaktadır. Bölümümüzde, Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi, Cebir ve Sayılar Teorisi, Topoloji, Geometri, Uygulamalı Matematik ve Matematiğin Temelleri ve Lojik alanlarında çeşitli dersler verilmektedir. Ayrıca bölümümüzün müfredatında temel bilgisayar kullanımı, C++ dili ile programlamaya giriş ve web tasarımı gibi dersler de yer almaktadır.  Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nü tamamlayan öğrenciler “Matematikçi” olarak mezun olurlar. Mezun matematikçiler gerek kamuda gerekse de özel sektörde geniş çalışma olanaklarına sahip olurlar.

Bölümümüz, 1997 yılından itibaren de mezun vermeye başlamıştır. Ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarımız mevcuttur.