Ana Sayfa
Amaç ve Öğrenme Çıktıları

Amaç ve Öğrenme Çıktıları

Program Öğretim Amaçları

  1. Temel bir matematik eğitiminin sunulması.
  2. Gerçek yaşamda karşılaşılan disiplinler arası problemlerin çözümünde matematiği kullanabilme becerisinin artırılması.
  3. Matematik alanında soyut olarak düşünebilme, problemleri tahmin edebilme ve bunlara çözümler üretebilme ve farklı bakış açılarından problemlere yaklaşabilme becerilerinin kazandırılması.
  4. Öğrencilerin hayat boyu öğrenmenin gerekliliğini benimsemiş, araştırma ve geliştirmeye önem veren, etik değerleri özümsemiş ve etkili iletişim kurabilen bireyler olmasının desteklenmesi.
  5. Matematik eğitiminin kazandırdığı problem çözme ve analitik düşünme becerisinin programlama ve yazılım bilgileriyle desteklenip öğrencilerin teknoloji çağını yakalaması.
  6. Öğrencilerin matematik bilimi alanında ileri düzeyde teorik bilgileri öğrenmiş ve bu bilim dalı için gerekli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip bireyler olmasının desteklenmesi.

Program Çıktıları

  1. Ortaöğretimde kazanılan yeterlilikler üzerine kurulan matematik ile ilgili materyalleri kullanarak, ileri düzeyde bilgi donanımına sahip olma.
  2. Matematik bilimindeki kavramları, teorileri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirerek, karşılaşılan problem ve konuları belirleme ve analiz etme, tartışmalar yapma, kanıta ve araştırmalara dayalı öneriler geliştirme.
  3. Matematik lisans konularında ileri düzey çalışmaları bağımsız olarak veya paydaşlarıyla ortaklaşa yürütebilecek yeterliliğe sahip olma.
  4. Matematik bilimindeki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olma.
  5. Matematik biliminin gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı bilgisine sahip olma.
  6. Matematik bilimi ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olma.
  7. Güncel problemlerin matematik modellerini yaparak çözümleme yeteneğine sahip olma.
  8. Soyut düşünme yeteneğini kullanma.